Meldt je aan voor de mini conferenties Cleantech Regio op 1, 5 en 6 september

Omgevingsagenda

Hoe versterken we het cleantech-karakter van onze regio? In welke plannen gaan overheid en bedrijfsleven investeren? De 7 gemeenten van de regio Stedendriehoek en de Strategische Board zoeken het antwoord op deze vragen voor de Omgevingsagenda Cleantech Regio Stedendriehoek. In 2015 heeft de regio koers bepaald en gekozen voor ‘cleantech’ als leidend thema. Afgelopen half jaar hebben de partijen, in samenwerking met de provincies Gelderland en Overijssel, hier een eerste voorlopige uitwerking aan gegeven en nu is het tijd voor de volgende stap. Om de Omgevingsagenda te voeden zoekt de Cleantech Regio idee├źn, suggesties en concrete plannen van bedrijven en bewoners die het cleantech-gehalte van onze regio kunnen versterken. Daarom organiseert de Cleantech Regio begin september een drietal mini-conferenties waar ondernemers en inwoners hun inbreng kunnen leveren:

  • donderdagavond 1 september in Zutphen
  • maandagavond 5 september in Apeldoorn
  • dinsdagavond 6 september in Deventer

De exacte locaties volgen nog. De avonden hebben hetzelfde programma tussen 19:00 – 21:30 uur. U bent als bedrijf of inwoner van de Cleantech Regio van harte welkom op een avond van uw keuze. Aanmelden kan via de site www.cleantechregio.nl

Tijdens de mini conferenties zijn er een 4-tal onderwerpen gekozen door gemeenten, board en provincies omdat zij veel cleantech-kansen en uitdagingen zien:

  • Cleantech Regio Development: businesscases rond energievoorziening en innovatieve cleantech producten en diensten;
  • Een schoon en duurzaam mobiliteitssysteem: denk aan elektrisch vervoer e.d. maar ook fietsen en vervoer over water;
  • Toekomstbestendige binnensteden en (dorps)kernen: denk aan hergebruik leegstaand vastgoed, klimaatadaptatie, nieuwe woon-werk-vormen;
  • Cleantech Icoon A1: cleantech projecten op, aan of langs de A1, die gerealiseerd kunnen worden of beter in het zicht komen als de snelweg de komende jaren wordt verbreed.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om input te geven over 2 van de 4 onderwerpen tijdens de gespreksrondes.

Voor de omgevingsagenda klik hieronder:

Omgevingsagenda_RS-16-0402

Voor een projectsamenvatting en informatieposters over de omgevingsagenda klik hieronder:

Projectsamenvatting

Omgevingsagenda informatieposters