input

Herinrichting IJsselkade vordert gestaag

Op 16 november vond een bijeenkomst plaats in het Oude Stadhuis met medewerking van tekenaars en architecten rondom het project “herinrichting IJsselkade”. Doel was de voortgang van het project te laten zien en de  ruimtelijke kwaliteiten van het project te bespreken met een beperkt aantal bewoners en ondernemers.  De VCOZ was vertegenwoordigd door Berry Engelen (Engelen OG).

Er is gesproken over de economische en sociaal culturele mogelijkheden van het gebied op basis van de ruimtelijke mogelijkheden. Zo moeten er bijvoorbeeld sloepen in het gebied aan kunnen leggen die als watertaxi of veerpont in de zomer of het vakantieseizoen kunnen functioneren.

Bestemming en activiteiten
Er is nog discussie over de bestemmingen op de IJsselkade nieuwe stijl. Dit geldt ook voor activiteiten die op de nieuwe IJsselkade ontwikkeld kunnen worden. De VCOZ heeft het idee geopperd een grootschalige bijeenkomst te houden met maatschappelijke spelers zoals sociaal culturele verenigingen, ondernemers, ZZP-ers, toeristische ondernemers en verenigingen en stichtingen zoals de IJssel-sloepen, Toeristisch Varen en Zutphen promotie. Daarnaast kunnen ook de koren en muziekverenigingen (vanwege de muziektent) en alle andere potentiële gebruikers van voorzieningen in dit gebied worden uitgenodigd. Zowel het binnenstadsmanagement als de gemeente vonden dit een goed idee. Hopelijk wordt hieraan op korte termijn een vervolg gegeven.

Marktplaats
Gedacht werd door aanwezigen aan een soort marktplaats van aanbieders van estate (gemeente pandeigenaren) enerzijds en (toekomstig) ondernemende mensen anderzijds. Het Centrum voor Jong Ondernemerschap en Het Plein kunnen ondernemende mensen met ideeën begeleiden. Zo wordt van de IJsselkade en haar omgeving een inspirerende, actieve ruimte gemaakt in een fraai decor!

Verslag en vervolg beeldenstorm – kwaliteitskompas programma Rivier in de stad

Info:
Voor meer vragen en contact: Laura van der Poel (gemeente Zutphen), l.vanderpoel@zutphen.nl, 06-22507718.

Meer informatie over het project Rivier in de Stad (w.o. Groenmarkt/Marspoortstraat maar ook IJsselkade en IJsselbrug aanpassingen en andere zaken) vindt u op:
Project Rivier in de Stad
Ga naar youtube Rivier in de stad